Kristoffer Hansrud skal ha nye skogbruksplaner

I løpet av det siste året har Kristoffer Hansrud fra Roverud overtatt familiegården, med tilhørende skogeiendom. Han skal nå ha nye skogbruksplaner.

– Jeg kjøpte noe skog allerede for flere år siden, det var teiger som lå inntil familiegårdens skog. Kommunen ga meg konsesjon på dette forutsatt at skogen jeg kjøpte skulle innlemmes i resten av eiendommen ved at jeg overtok innen fem år. Dette er nå innfridd.

Hansrud jobber til daglig hos Møller bil i Kongsvinger med salg av nyttekjøretøyer. Som skogeier gjennom noen år er han kjent med skogplanproduktet Allma fra tidligere. Han mener verktøyet er et meget godt hjelpemiddel for å beholde oversikten, ettersom han bruker det meste av sin tid på jobben i det sivile næringsliv. Derfor passet det godt at takstprosjektet og nye skogbruksplaner er på trappene i Kongsvinger.

– Jeg har bestemt meg for å bestille pakke med full feltbefaring. Det ble gitt god informasjon om produktet på det informasjonsmøtet via teams som jeg deltok på, og det gjorde det lettere å velge. Jeg er en ivrig jeger og har jaktet mye i skogen min, og mener jeg har en grei oversikt. Men jeg tror likevel det kan være noen hensyn å ta som jeg ikke har tenkt på tidligere.

Kristoffer Hansrud – ivrig jeger som jakter mye i egen skog

Det skal være informasjonsmøte på Bøndernes Hus Brandval den 10. mars. Skogeieren fra Roverud oppfordrer de som er usikre til å ta seg en tur dit.

– Det blir supert å få en komplett oversikt med den digitale skogbruksplanen Allma. Den vil aldri bli utdatert, ettersom den oppdateres fortløpende ved sluttavvirkning eller andre gjennomførte tiltak. Jeg vet at mange skogeiere av den eldre garde syns det høres litt skummelt ut å skulle oppdatere digitalt, men dette kan man få hjelp til via sin skogbruksleder i Glommen Mjøsen Skog.

Skog og riktig forvaltning av skog er en viktig faktor i det grønne skiftet. Alt som kan lages av olje kan også lages av virke fra skogen. Dessuten binder skogen masse CO2, og vil bidra til at det er mulig å nå fremtidens klimamål.

– For skogeieren har skogbruksplanen også en annen og åpenbar verdi, påpeker Hansrud. Hvis man skal i dialog med banken for å ordne finansiering på ett eller annet, så er det gull verdt å ha en mest mulig eksakt oversikt over hva man kan forvente av skogen i et fremtidig perspektiv.